אגורפוביה:
אגורפוביה היא פחד ממקומות או מצבים שאי אפשר לברוח מהם. המילה עצמה מתייחסת ל"פחד ממקומות פתוחים". אנשים עם אגורפוביה חוששים להיות בתוך קהל גדול בו יש קושי עם 'נתיב הימלטות'..לעתים קרובות הם נמנעים לחלוטין ממצבים חברתיים ונשארים בבתיהם. אנשים רבים עם אגורפוביה חוששים שהם עלולים לחוות התקף חרדה במקום שבו הם לא יכולים לברוח.
אקרופוביה:
זהו פחד גבהים. אנשים עם פוביה זו נמנעים מהרים, גשרים או קומות גבוהות יותר של בניינים. התסמינים כוללים סחרחורת, הזעה ותחושה כאילו הם יתעלפו או יאבדו את הכרתם.
דנטופוביה:
דנטופוביה היא פחד מרופא השיניים או מטיפולי שיניים. פוביה זו מתפתחת בדרך כלל לאחר חוויה לא נעימה במשרדו של רופא השיניים. זה יכול להזיק אם זה מונע ממך לקבל טיפול שיניים נחוץ.
פוביה מבעלי חיים:
נחשים, עכבישים, כלבים.
פוביה חברתית:
פוביה חברתית מכונה גם הפרעת חרדה חברתית. זו דאגה קיצונית ממצבים חברתיים וזה יכול להוביל למצב של התבודדות והימנעות חברתית מוגזמת. פוביה חברתית יכולה להיות כה חמורה, עד שהאינטראקציות הפשוטות ביותר, כגון הזמנה במסעדה או מענה לטלפון, עלולות לגרום לפאניקה. אנשים עם פוביה חברתית לעתים קרובות יוצאים מגדרם כדי להימנע ממצבים חברתיים והתקהלויות.
קלסטרופוביה:
זהו פחד ממקומות סגורים או צרים.
אביופוביה:
ידוע גם בשם פחד טיסה.
המופוביה:
פוביה הקשורה לדם או פציעה. אנשים עם המופוביה עלולים להתעלף למראה דם, שלהם או של אחרים.
הסימפטום השכיח ביותר של פוביה הוא התקף פאניקה. התסמינים של התקף פאניקה הנם:
דופק מואץ, קוצר נשימה, יובש בפה, פעילות מעיים מוגברת, הזעה, רעידות, בחילה, לחץ בחזה, סחרחורת.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא הטיפול הטיפולי הנפוץ והיעיל ביותר לפוביות. הטיפול כרוך בחשיפה למקור הפחד בסביבה מבוקרת. חשיפה למקור הפחד לאורך זמן, תפחית את העוררות הפיזית ותוכיח למטופל כי יש לו את היכולות להתמודד.
הטיפול מתמקד בזיהוי ושינוי מחשבות שליליות, אמונות לא מתפקדות ותגובות שליליות למצב הפובי.
חוסר בטיפול בפוביה יכול להוביל לסובלים ממנה להימנעות ולתכנן כל צעד שלהם על מנת להימנע מהגורם הפובי מעורר החרדה.
עם הטיפול הנכון, אתם יכולים ללמוד איך לטפל בפחדים ולנהל חיים פרודוקטיביים ומספקים.
תודה שפנית אליי :)
אצור איתך קשר בהקדם.